21 Eylül 2010 Salı

Bobo olmak rafine bir iştir

Yakınlarda elimize geçen gizemli bir günlükten edindiğimiz bilgiler ışığında Bobo'ların ayırt edici özelliklerini sıralayan yeni yazı dizimiz başlamıştır:

Pseudo-intellectualism: Bobo kabına sığamaz. Her konuda söyleyecek bir çift sözü vardır. Amacı müthiş entellektüel kapasitesini tüm dünyaya göstermektir. Dolayısıyla içsel sağlaması iyi kötü yapılmış özgün görüşler yerine konuştuğu kişinin beğenisine hitap edecek değişken görüşlere sahiptir. Özgün görüş oluşturabilmek için konuya hakimiyet esas ve Bobo herhangi bir konuya tam olarak hakim olamayacak kadar sıkılgan olduğundan mümkünse özgün görüş ilizyonu yaratılmaya çalışılır. Bunun birincil yöntemi ise apartmadan geçer. O haftaki radikal iki fikir apartmak için son derece verimli bir mecradır. Daha kalifiye Bobo'lar ise new yorker veya salon.com gibi kaynakları zorlarlar. Cihangir'de üyeleri dışında kimsenin bilmediği bir yer altı kompleksinde yaşayan gerçek Bobo'lar ise özgünlük adına en başarılı yönteme sahiptir: Konuşulan/tartışılan kişinin görüşünü/sözünü apartıp yeniden paketleyerek geri sunmak. Bir Bobo eskaza bu mertebeye ulaştığında daha içine konyak gibi yayılan sıcaklık hissi bitmeden yanı başında bitiveren iki son derece özenli olarak özensiz giyinmiş yatak saçlı Bobo tarafından alınarak hemen Cihangir'deki gizli yeraltı tapınağına götürülür. Gizemli günlükteki şifreli yazı çözüldükçe siz değerli okuyucularımıza burada ne olduğuna ilişkin daha detaylı bilgi verebilmeyi umuyoruz.

Otomatik moderasyon modu: İkiden fazla kişinin müdahil olduğu konuşma/tartışma/vb. de herkese hak verme eğilimi taşıyan kişiye dikkat edin. Bir süre sonra moderasyona geçtiğini fark edeceksiniz. Moderasyon Bobo'nun kendi kendine koyduğu özgün olma şartını ortadan kaldırdığından her tecrübesiz Bobo'nun kaçınılmaz olarak meylettiği bir yöntemdir. Gerçek Bobo'ların ise moderasyona geçtiğini sadece başka bir gerçek Bobo anlayabilir. Cihangir'deki tapınakta Bobo konseyi üyesi olarak geçirdiği 27 yılın sonucu kişilik bölünmesi yaşayan bir Bobo ustasının alter egosunun yazdıklarından çıkarabildiğimiz kadarıyla 9 üyeli Bobo Büyük Konseyi'nin her 9 üyesinin de eş zamanlı olarak moderatörlük yaptığı haftalık toplantılar gerçekleştirilmektedir.

Özenli özensizlik: Bunu açıklamaya pek gerek yok. Gerçek bir Bobo tarz sahibi olmamayı tarz haline getirmiştir. Bunun için kemik gözlükler vb. kullanmasına katiyyen gerek yoktur. Bobo Büyük Konseyi üyelerinin tercihleriyle oluşturulan ve toplamı her bir Konsey üyesi için 1 sayfa ayrılmak üzere 9 sayfayı geçmeyen bir moda kılavuzunun Cihangir'deki tapınağın en önemli gelir kaynaklarından olduğu söylenir.

Yazı dizimiz devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder